Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten

 
 
 

Mountainbike boeken

 

 

Hoe verloopt zo'n eerste bestelling via bol.com?
1 Klik op het boek dat je wilt bestellen. 2 Klik "Bestel snel" of "In winkelwagen" als je nog verder wilt winkelen. 3 Klik op "Ga verder met bestellen". 4 Voer je adresgegevens in. 5 Maak een keuze uit de betaalmethode (het is ook mogelijk na aflevering te betalen). 6 Bevestigingen. 7 Populaire boeken die besteld zijn op een werkdag heb je de volgende dag al in huis.
   


 
   
Onderhoudsboek mountainbike door Guy Andrews
Paperback | Tirion Sport | 2006
ISBN: 9043908703
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Of je nu een beginnende of een ervaren mountainbiker bent, het is belangrijk om te weten hoe een mountainbike te onderhouden en te repareren. Problemen tijdig herkennen en oplossen, scheelt tijd en geld. Dit technische handboek gaat per onderdeel van de mountainbike in op zowel reparatie als onderhoud. Daarnaast wordt informatie gegeven over de verschillende soorten mountainbikes en waar men op moet letten bij de aanschaf. Met adviezen over hoe defecten aan de mountainbike voorkomen kunnen worden.
Mening klant bol.com:
Goed en duidelijk onderhoudshandboek.
Dit boek is een knappe vertaling van het origineel boek "Mountainbike Maintenance" van de schrijver Guy Andrews. Het boek omvat 168 pagina's met stap voor stap uitleg en informatie en zeer veel duidelijke kleurenfoto's(ongeveer 450 detailfoto's!!!). Bij elke foto staat de stap en de benodigde uitleg. Alle aspecten komen aan bod: Informatie over types mountainbikes, gereedschappen, afstellingen, reparaties, schoonmaken, montage en onderhoud, reparaties onderweg, problemen oplossen enz. Voor beginners(banden plakken) tot voor wat meer gevorderden(balhoofdbuis vlakken). Wat mist in dit boek is het geheel nieuw spaken van een wiel. Het vervangen van spaken en richten van het wiel worden wel besproken net als nagenoeg alle andere klussen. Dit boek is bijna een must voor elke actieve mountainbiker, je kunt meer zelf aan je fiets doen dan je eigenlijk zou verwachten. Door de juiste reparaties en onderhoud aan je eigen fiets verdien je dit boek zeker terug!! Ik hoop dat bovenstaande informatie je kan helpen met de juiste keuze te maken voor de aanschaf van een goed mountainbike handboek.
Mening klant bol.com:
Ik vindt het echt een heel goed boek, kan er heel veel uithalen. En het heeft me zeker geholpen met het opbouwen van mijn mountonbike. Ben dan ook heel bij met dit boek want anders moest ik het toch echt door een fietsenmaker laten doen en was ik veel meet geld kwijt.
Mening klant bol.com:
SUPER, heel erg vet, verteld alles wat je moet weten in detail!!!
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Onderhoudshandboek mountainbike
Onderhoudshandboek mountainbike
Guy Andrews
 

 

   
Mountainbike rijtechnieken door H. Meyer
Paperback | 109 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9044714805 | ISBN13: 9789044714807
Beschrijving:
Alles over: Remmen en schakelen - balanceren - bunny hop - wheelie - steile afdalingen - bochtenwerk - carving - en nog veel meer.
Een afdaling over losliggende kiezels, een slalomparcours over een smal pad tussen het struikgewas of een onverwachte drempel in het traject?Wie met zijn mountainbike feilloos elke hindernis wil nemen, moet in de eerste plaats weten hoe hij zijn fiets perfect beheerst. In dit boek lees je alle basistechnieken die zowel een beginnend als een gevorderde mountainbiker nodig heeft om in elke situatie de controle over zijn fiets te houden. Het boek begint bij de absolute basis door uitgebreid stil te staan bij de juiste rem- en schakeltechnieken. Daarna wordt dieper ingegaan op een aantal specifieke technieken en leer je onder andere hoe je haarspeldbochten kunt bedwingen, een steile helling beklimt en hoe je de handige 'bunny hop' op de juiste manier uitvoert. Bij elke techniek wordt de uitvoerige beschrijving aangevuld met handige tips en duidelijke foto's, die je laten zien hoe je precies te werk moet gaan en wat daarbij belangrijke aandachtspunten zijn. Dankzij de technieken in dit boek ben je binnenkort zelfs het moeilijkste terrein de baas.
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Mountainbike rijtechnieken
Mountainbike rijtechnieken
H. Meyer
 

 

   
Handboek mountainbiken door Tim Brink
Hardcover | 192 pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | mei 2008
Beschrijving:
Alles wat u moet weten over:
· Het kiezen van een geschikte fiets- Trainingsmethoden.
· Accessoires en materiaal.
· Onderhoud en reparaties.
· Correcte rijhouding en -technieken.
· Veiligheidstips.
· Voedingsadviezen.
Recensie:
Off road fietsen kent als onderdelen cross-country, endurance, downhill en trials. Deze onderdelen en de fietsen ervoor zijn door de jaren verder ontwikkeld en gespecialiseerd. In dit handbboek wordt voor deze onderdelen ingegaan op de wedstrijden, de keuze voor een fiets en accessoires. Bij de accessoires is ook aandacht voor nat of koud weer en speciale kleding voor vrouwen. Bij onderhoud en reparatie wordt ook ingegaan op afstelling van vering en derailleurs. Door de tips en adviezen over rijtechniek, rijhouding en training kan de mountanbiker zijn prestatie verbeteren. Als laatste worden veiligheid en voeding behandeld. De auteur is verslaafd aan fietsen en editor van het Zuid-Afrikaanse blad 'Bicycling'. Dit boek is gericht op iedereen die mountainbiked en zijn fiets onderhoudt. Of zoals de auteur het noemt: voor de verslaafde mountainbiker die zijn sport naar het volgende niveau wil brengen. Met veel kleurenfoto's, een verklarende woordenlijst, een verwijzing naar websites en een register.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Handboek mountainbiken
Handboek mountainbiken
Tim Brink
 

 

   
1001 Gouden wielertips door B. Hewitt
voor wielrenners en mountainbikers
Paperback | 142 pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas | april 2008
Beschrijving:
Rijtechniek - Training - Sportvoeding - Materiaalkeuze - Onderhoud en reparaties.
Als u uw parate fietskennis naar een groter verzet wilt schakelen, hebt u het juiste boek in handen. Ongeacht of u een fervente wielrenner of een gepassioneerde mountainbiker bent, in dit boek vindt u als sportieve fietser 1001 onmisbare tips om veiliger, gezonder, sneller en beter te kunnen fietsen. Praktisch alle onderwerpen komen aan bod, van aerodynamica tot het dagelijks onderhoud van uw kostbare tweewieler. Deze schat aan wielertips is overzichtelijk onderverdeeld in een aantal rubrieken. - fietshouding en rijtechnieken - de training - gezondheid en voeding - veilig rijden in het verkeer - onderhoud en reparaties
Recensie:
In dit boekje staan zo'n duizend tips voor startende (wedstrijd)wielrenners en mountainbikers. De tips zijn onderverdeeld in tien rubrieken (veiligheid, voedsel, perfecte zithouding etc.); soms staan tips bijeen in tekstkaders. De tekst is vlot leesbaar, maar daarmee is de tip nog niet altijd duidelijk; vooral sommige technische tips laten aan duidelijkheid te wensen over. Over het algemeen zijn de tips vrij oppervlakkig. Goede uitleg ontbreekt vaak en soms moet je verder in andere bronnen duiken om te achterhalen wat je met een tip aan moet. Met enkele tekeningen in zwart-wit en een register. Conclusie: een aardig boekje vol praktische tips, maar ook niet meer dan dat; verwacht geen diepgang.
(NBD|Biblion recensie, Rob Gerits)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

1001 Gouden wielertips
1001 Gouden wielertips
B. Hewitt
 

 

   
Mountainbiken door S. Mills en H. Mills
Hardcover | 96 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V. | 2003
ISBN: 9059200349
Beschrijving:
Dit handige boek biedt een makkelijk te volgen handleiding voor de mensen die willen gaan mountainbiken of al aan deze sport doen.Dit boek geeft u informatie over: het kiezen van de juiste mountainbike en de daarbij behorende onderdelen, beginnen met mountainbiken, onderhoud van uw mountainbike, veiligheid en gedragscode en de mooiste mountainbikeroutes ter wereld.De stap voor stap instructies en de vele foto's maken dit boek tot een praktische handleiding.
Recensie:
In tegenstelling tot wat de flaptekst meldt, is dit boek iets meer geschikt voor beginnende mountainbikers dan voor ervaren mountainbikers. Voor hen is het een uitstekend leerboek. Na een blik op de geschiedenis van het mountainbiken worden de soorten mountainbikes, van recreatieve tot competitieve, en onderdelen en materialen, aangevuld met alle mogelijke accessoires, geintroduceerd. De nieuwste snufjes op technologische gebied zijn actueel. Verder in dit boek veel aandacht voor rijvaardigheden, in technisch opzicht, maar ook als het om klimmen, dalen, bochten, zand e.d. en de veiligheid gaat. Een apart hoofdstuk is gewijd aan geavanceerdere rijtechnieken, zoals springen en valtechnieken, en de verschillende racedisciplines. Onderhoud, gereedschap, voeding, conditie met trainigsprogramma's komen aan de orde. Het boek is voorzien van zeer beeldende en goede kleurenfoto's en tekeningen. Adressen voor reizen in exotische oorden. Een helder, up-to-date en goed verzorgd boek. Met woordenlijst en register. Vanaf ca. 13 jaar.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Mountainbiken
Mountainbiken
Susanna Mills
 

 

   
Routegids Moutainbike in Nederland
87 MTB-routes in Nederland

Hardcover | 168 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2008
Beschrijving:
Omdat het aantal mountainbikeroutes in Nederland gestaag toeneemt, is de Routegids Mountainbike uitgebreid van 74 naar 87 routes. Vrijwel elke route in Nederland is opgenomen en ze zijn allemaal bewegwijzerd. De 'oude' routes zijn herzien. Ook nu weer zijn alle provincies vertegenwoordigd. Deze gids blijft daarmee hét standaardwerk voor zowel de fanatieke MTB-er als de recreant. Veel routes zijn bedacht door specialisten; die weten immers wat de moutainbikeliefhebber wil. De routes zijn in samenwerking met landeigenaren en terreinbeheerders aangelegd. Er zitten niet alleen pittige routes bij, maar ook eenvoudige. Elke route heeft een overzichtelijk kaartje en praktische informatie zoals lengte en moeilijkheidsgraad. In de gids lees je ook het één en ander over rijtechniek, gedragsregels en onderhoud.
Recensie:
De 87 tochten die in deze gids zijn opgenomen, beschrijven speciaal voor mountainbikes aangelegde paden in heel Nederland en varieren in lengte van 5 tot 90 kilometer. Elke route is voorzien van een globale beschrijving van de tocht, compleet met moeilijkheidsgraad (van zeer eenvoudig tot heel pittig), routekaartje en alle relevante gegevens om de tocht op de fiets goed te volbrengen. De rijtechniek, de gedragsregels bij het mountainbiken en het onderhoud komen voldoende aan de orde. Dit gidsje is daardoor en door de instructieve foto's, nuttige adressen, andere verwijzingen en duidelijke routekaartjes een zeer volledig boekje over mountainbiken. Eigenlijk wordt hier in zeer beknopt bestek heel veel over mountainbiken verteld. Een boekje waar een mountainbiker van elk niveau mee uit de voeten kan. Herziene, uitgebreide en geactualiseerde druk.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Routegids Moutainbike in Nederland 87 MTB routes in Nerderland
Routegids Moutainbike in Nederland
87 MTB routes in Nerderland
 

 

   
Mountainbike routes in Vlaanderen door G. van Roosbroeck
Paperback | 204 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2004
ISBN: 9044705369
Beschrijving:
Volledig herziene versie.
Mountainbiken is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Er is in Vlaanderen dan ook een ruim aanbod aan bewegwijzerde mountainbikeroutes, die in samenwerking met Bloso worden uitgestippeld. In deze handige gids zijn alle routes samengebracht die bij datum van uitgave in gebruik zijn. De routes zijn per provincie ingedeeld en alfabetisch gerangschikt per gemeente. Voor iedere route vindt u in een handomdraai: · een overzichtelijke vierkleurenkaart · de startplaatsen, afstand en gemiddelde tijdsduur · praktische informatie over parkeerplaatsen, drankgelegenheid, kleedkamers en douches, waar u uw fiets kunt reinigen en waar fietsen worden verhuurd · telefoonnummers en contactadressen voor inlichtingen over de route · een uitgebreide beschrijving van de route en de bezienswaardigheden langs het traject
Recensie:
Beschrijving van een klein 50 bewegwijzerde mountainbikeroutes in de Vlaamse provincies Antwerpen (5), Vlaams-Brabant (9), Limburg (4), Oost-Vlaanderen (16) en West-Vlaanderen (14). De parcoursen lopen door bossen, natuurgebieden, weilanden en motorcrosscircuits en volgen steeds (on-) verharde (kasseien-)wegen. Steeds staan aangegeven de startplaats, het al dan niet aanwezig zijn van parkeerruimte, drankgelegenheid, kleedkamers, en mogelijkheid tot reinigen of huren van een fiets. Bij iedere route is een kaart afgedrukt met de verschillende alternatieven: men kan kiezen uit lichte, pittige of zware parcoursen. De beschrijvingen van de routes lopen uiteen van globaal tot gedetailleerd, en zijn aangevuld met informatie over bezienswaardigheden onderweg. Een leuke uitdaging voor sportieve fietsers, met nuttige tips over natuurvriendelijk gedrag, fietstechniek en het ontwijken van hapgrage waakhonden. Geheel herziene en uitgebreide druk.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Mountainbike routes in Vlaanderen
Mountainbike routes in Vlaanderen

 

 
 

Start: mei 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020