Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten

 
 
 

Fietsroutes en fietsvakantie boeken

 

 

Zie ook Fietsvakantie links
 


Het Fietserpad door Pol van Mill en Keesjan van den Herik
574 kilometer fietsplezier van de Limburgse heuvels naar het Groningse wad 
Paperback | 173 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2002
ISBN: 9038907435
Beschrijving:
Het Fietserpad is een variant op het Pieterpad en voert u door de mooiste en meest gevarieerde landschappen van Nederland. Aan de hand van 35 gedetailleerde kaartjes vindt u eenvoudig de ruim 500 km lange weg vanaf het zuidelijkste puntje van Nederland tot aan de rand van de Waddenzee. De tocht is lang genoeg voor een week fietsplezier, maar ook voor zo nu en dan een dagje uit.
De toegankelijke teksten over al wat u onderweg passeert maken deze fietstocht tot een ontspannende ontdekkingsreis in eigen land. De informatie over campings, hotels en VVV's langs de route completeren deze bijzondere uitgave.
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Het Fietserpad<br>Pol van Mill
Het Fietserpad
Pol van Mill

 


Oeverlandroute door Wim van der Ende
fietsen tussen Alkmaar en Maastricht

Paperback | 80 Pagina's | Buijten en Schipperheijn | 2000
ISBN: 9072930134
Recensie:
In het boekje wordt de Lange Fietsroute nummer 7 beschreven. De route is 350 kilometer lang, loopt van Schoorl naar Maastricht en is door de ANWB bewegwijzerd. De route is opgedeeld in acht trajecten. Per traject is een routekaart aanwezig, een beschrijving van de belangrijkste plaatsen met hun bijzonderheden en een overzicht van overnachtingsadressen, musea en VVV-kantoren. De trajectbeschrijvingen worden afgewisseld met hoofdstukjes over de verschillende landschapsvormen en waterlopen langs de route. Van de grotere steden langs de route is een gedetailleerde routebeschrijving aanwezig. Tot slot is van elk traject een exacte beschrijving van de route zelf opgenomen, zowel in zuidelijke als in noordelijke richting. Naast de opgenomen routekaartjes en de beschrijvingen is geen aanvullend kaartmateriaal noodzakelijk. Het boekje is uitermate geschikt voor de recreatieve fietser die belangstelling heeft voor achtergrondinformatie over culturele en landschappelijke aspecten langs de fietsroute. Diverse kleurenfoto's verfraaien het geheel.
(Biblion recensie, Beitj van Ek)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Oeverlandroute

Fietsgids Noord-Holland Noord door Robert Eckhardt
Paperback | ANWB Uitgeverij Boeken | 2003
ISBN: 9018017310
Beschrijving:
Nederland is een populair fietsland. Ons land biedt dan ook talrijke mogelijkheden voor recreatieve fietstochten. De bekende ANWB/VVV Fietsgidsen bevatten per titel twintig kant en klare attractieve fietsroutes met veel aandacht voor het landschap. De routes variŽren van 30 tot 50 kilometer en zijn veelal bewegwijzerd. De gidsen zijn geheel in kleur uitgevoerd. De ANWB/VVV Fietsgidsen zijn er van diverse regio's.
Recensie:
Na een inleiding met informatie over het betreffende gebied volgt een gebruiksaanwijzing hoe de gids te gebruiken met een verklaring van gebruikte tekens en afkortingen. Van de twintig fietsroutes, die varieren in lengte van 29 tot 58 kilometer, worden zowel niet-bewegwijzerde als wel-bewegwijzerde routes beschreven. Daarbij wordt ook aangegeven waar welke interessante punten gepasseerd worden. Iedere route bevat een sfeervolle kleurenfoto en een dito overdruk van de 1:100.000 ANWB-kaart waarop in groen de te volgen weg is aangegeven. Een goede gids voor diegenen die op zoek zijn naar aantrekkelijke, niet te lange fietsroutes.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsgids Noord-Holland Noord<br>
Fietsgids Noord-Holland Noord

Noord-Holland Zuid door Wim ten Brinke en Chris de Jong
alle anwb-fietsroutes 21-48 km

Paperback | ANWB Uitgeverij Boeken | 2004
ISBN: 9018017329
Recensie:
Na een inleiding hoe de gids te gebruiken, een lijstje met adressen met fietsverhuurders in de regio en een verklaring van gebruikte tekens en afkortingen volgt een viertal pagina's met informatie over het betreffende gebied. De twintig fietsroutes, die varieren in lengte van 18 tot 48 km., worden in telegramstijl beschreven. Iedere route bevat een sfeervolle kleurenfoto en een dito overdruk van de 1:100.000 ANWB-kaart waarop in groen de te volgen weg is aangegeven. Een goede gids voor diegenen die op zoek zijn naar aantrekkelijke, niet te lange fietsroutes. Gegevens afgesloten december 2003.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Noord-Holland Zuid
Wim ten Brinke

Zuiderzeeroute door Ben D. te Raa
Paperback | 79 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2002
ISBN: 9018015539
Recensie:
Na een gebruiksaanwijzing en een algemene inleiding over 'de Zuiderzee', wordt in een negentiental etappes de door de ANWB bewegwijzerde fietsroute van 388 kilometer beschreven; daarbij zijn twee route-verkortingen opgenomen. Per etappe een ingekleurd kaartje en een beschrijving van de cultuur- en natuurhistorische wetenswaardigheden onderweg. Tot slot een overzicht van de diverse overnachtingsmogelijkheden. Voor iedere fietser die belangstelling heeft voor achtergrondinformatie over de omgeving een uitstekend boekje. Het kleurgebruik en de opname van diverse (landschaps-)foto's maken het tot een aantrekkelijk geheel.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Zuiderzeeroute
Ben D. te Raa

Noordelijke Achterhoek  door Joost Dijkerman en Jan Bengevoord
Lochem, Ruurlo en Winterswijk

Paperback | ANWB Uitgeverij Boeken | 2004
ISBN: 9018018201
Recensie:
Na een viertal pagina's met informatie over het betreffende gebied volgen een inleiding hoe de gids te gebruiken en een verklaring van gebruikte tekens en afkortingen. De zestien fietsroutes, die varieren in lengte van 20 tot 56 km, worden met bezienswaardigheden beschreven. Onder de routes een kinderroute. Iedere route bevat een sfeervolle kleurenfoto en een dito overdruk van de 1:100.000 ANWB-kaart waarop in rood de te volgen weg is aangegeven. Een goede gids voor diegenen die op zoek zijn naar aantrekkelijke, niet te lange fietsroutes.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Noordelijke Achterhoek
Joost Dijkerman

Zuidelijke Achterhoek door Joost Dijkerman, M. Kerst 
Paperback | ANWB Uitgeverij Boeken | 2004
ISBN: 901801821X
Recensie:
Na een viertal pagina's met informatie over het betreffende gebied volgen een inleiding hoe de gids te gebruiken en een verklaring van gebruikte tekens en afkortingen. De zestien fietsroutes, die variŽren in lengte van 28 tot 64 km, worden met bezienswaardigheden beschreven. Onder de routes vier grensoverschrijdende routes. Iedere route bevat een sfeervolle kleurenfoto en een dito overdruk van de 1:100.000 ANWB-kaart waarop in rood de te volgen weg is aangegeven. Een goede gids voor diegenen die op zoek zijn naar aantrekkelijke, niet te lange fietsroutes.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Zuidelijke Achterhoek
Joost Dijkerman

Rondje Drenthe door Gerrit Jan Zwier 
Paperback | 72 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2002
ISBN: 9018015520
Recensie:
Dat een fietsvakantie van bijvoorbeeld een week zich kan beperken tot alleen de provincie Drenthe, met een enkel uitstapje daarbuiten, bewijst deze gids. In samenwerking met het VVV heeft de ANWB een fietsroute van 460(!) kilometer samengesteld, waarmee alle hoeken en ook nog het midden van de fietsprovincie van Nederland worden aangedaan. De hoofdroute is evenwel zo flexibel, dat met een enkele afsteek ook voor kleinere tochten kan worden gekozen. Een boeiende beschrijving van het afwisselende landschap, de pittoreske dorpen en de overige bezienswaardigheden onderweg ondersteunt de in 22 duidelijke kaartjes (schaal 1 : 100.000) weergegeven route. Het 'Rondje Drenthe' is geheel bewegwijzerd door de bekende zeshoekige ANWB-fietsbordjes. Ter completering bevat deze handzame en mede door de kleurendruk aantrekkelijk uitgevoerde fietsgids een adressenlijst van VVV's, musea, fietsverhuurders en overnachtingsmogelijkheden, waaronder hotels, bed & breakfasthuizen, kampeerterreinen en zelfs een plaggenhut. Met website-adressen.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Rondje Drenthe
Gerrit Jan Zwier

Friesland door Jan Vlieger en K. Siderius 
Paperback | 48 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2003
ISBN: 9018017078
Recensie:
Na een viertal pagina's met informatie over het betreffende gebied volgen een inleiding hoe de gids te gebruiken, informatie over fietsverhuurders in de regio en een verklaring van gebruikte tekens en afkortingen. Bij de beschrijving van de twintig fietsroutes, die varieren in lengte van 24 tot 58 kilometer, wordt aangegeven waar welke interessante punten gepasseerd worden. De routes zijn niet allemaal op het Friese vasteland, maar ook op Terschelling en Ameland. Iedere route bevat een sfeervolle kleurenfoto en een dito overdruk van de 1:100.000 ANWB-kaart waarop in groen de te volgen weg is aangegeven. Een goede gids voor diegenen die op zoek zijn naar aantrekkelijke, niet te lange fietsroutes.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Friesland
Jan Vlieger

Elfstedenfietsroute door D. Monch
cultuurhistorische fietstochten langs de Friese Elf Steden

Paperback | 96 Pagina's | Buijten en Schipperheijn | 2002
ISBN: 9058810704
Recensie:
Herdruk van een boekje waarin de populaire Friese elfstedentocht per fiets wordt beschreven. De route is zo'n 250 kilometer lang en voert langs de 11 Friese steden. Bij het boekje zit een losse kaart met een ingetekende route en een routebeschrijving. Op de achterkant van de kaart staan ook suggesties voor overnachtingsadressen: hotels, logies met ontbijt, campings en trekkershutten en boerencampings. In het bijna 100 pagina's tellende boekje wordt uitgebreid aandacht geschonken aan de (hedendaagse) Friese cultuur, landschap en geschiedenis.
(Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Elfstedenfietsroute
D. Monch

Elfstedenroute door Bartho Hendriksen
Paperback | 56 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2004
ISBN: 9018019232
Beschrijving:
Leer Friesland kennen op de fiets met de nieuwe, in het najaar 1998 grondig verbeterde Elfstedenroute. Deze volledig bewegwijzerde route is ca. 240 km lang. Hij is uitgebreid met drie bewegwijzerde rondjes: de Sneekermeerronde (42 km), de Fluessenronde (51 km) en de Lauwerslandronde (79 km). Deze rondjes kunnen apart gefietst worden als dag- of weekeindetocht. Daarnaast kunnen ze gekoppeld worden aan de hoofdroute. Zo ontstaat een lange fietsronde ca. 400 km. Met behulp van het praktische routeplanningsschema is de Elfstedenroute in te delen in 1 tot 8 dagen fietsplezier.
Recensie:
Het boekje bevat de routebeschrijving van de door de ANWB bewegwijzerde fietsroute van circa 230 kilometer langs de elf steden van Friesland. Als verlengingsmogelijkheid is een drietal lusvormige routes, van 42, 51 resp. 79 kilometer, opgenomen die aansluiten op de hoofdroute. In de inleiding komen items aan de orde als geologie, landschap en natuurbeheer in de provincie Friesland. De routebeschrijving zelf bestaat uit deelkaartjes van de route en een beschrijving van wetenswaardigheden onderweg. Als bijlage zijn adressen van overnachtingsmogelijkheden, fietsverhuurbedrijven en musea (inclusief openingstijden) langs de route opgenomen. De gekleurde deelkaarten zijn afkomstig van de ANWB toeristenkaarten en als aanvulling op de bewegwijzering in principe voldoende. De vele opgenomen kleurenfoto's maken het tot een aantrekkelijk boekje. Een aanrader voor de recreatieve fietser die naast het fietsen belangstelling heeft voor de landschappelijke en cultuurhistorische omgeving.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Elfstedenroute<br>Bartho Hendriksen
Elfstedenroute
Bartho Hendriksen

 

 

Groene Hart door Hans Oerlemans en Bartho Hendriksen
alle anwb-fietsroutes 25-60 km

Paperback | ANWB Uitgeverij Boeken | 2004
ISBN: 9018018236
Recensie:
Twintig fietsroutes door Het Groene Hart van Nederland waarvan 16 bewegwijzerd. Alle routes zijn dagroutes en op elk gewenst punt te beginnen. Sommige routes zijn met elkaar verbonden zodat de trajecten naar keuze kunnen worden uitgebreid of ingekort. De beschrijvingen bieden alle relevante fietsinformatie zoals NS-stations, parkeergelegenheden, fietsverhuur, horeca, pontjes. De achtergrondinformatie is summier en gericht op de landschappelijke vorming. Extra aandacht is er voor de molens in dit gebied. Elke route is voorzien van een routekaartje en kenmerkende kleurenfoto. Vooral een praktisch gidsje.
(Biblion recensie, M.L. Wijsman)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Groene Hart
Hans Oerlemans 

Fietsgids Veluwe Zuid & Gelderse Vallei door Joost Dijkerman
Paperback | 48 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2003
ISBN: 9018017132
Recensie:
Na een inleiding met informatie over het betreffende gebied volgt een gebruiksaanwijzing hoe de gids te gebruiken met een verklaring van gebruikte tekens en afkortingen. Van de twintig fietsroutes, die varieren in lengte van 25 tot 53 kilometer, worden zowel niet-bewegwijzerde als wel-bewegwijzerde routes beschreven. Daarbij wordt ook aangegeven waar welke interessante punten gepasseerd worden. Iedere route bevat een sfeervolle kleurenfoto en een dito overdruk van de 1:100.000 ANWB-kaart waarop in groen de te volgen weg is aangegeven. Een goede gids voor diegenen die op zoek zijn naar aantrekkelijke, niet te lange fietsroutes.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsgids Veluwe Zuid & Gelderse Vallei<br>Joost Dijkerman
Fietsgids Veluwe Zuid & Gelderse Vallei
Joost Dijkerman
Fietsen door de mooiste landschappen van Belgie door D. Leroy
Hardcover | 213 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2005
ISBN: 9020954865
Beschrijving:
In iedere streek worden 1 of 2 lusvormige fietstochten uitgestippeld voor de recreatieve fietser. In een heel bevattelijke stijl wordt uitgelegd wat de meest typerende landschapskenmerken zijn van elk fietsgebied. Prachtige landschapsfotoīs nodigen uit om meteen in het zadel te klimmen en maken van dit boek ook een mooi geschenkboek.
Recensie:
Bijna meer dan een fietsgids is dit boek een plaatjesboek. De foto's zijn een lust voor het oog en een mooie illustratie bij de tekst. De 52 originele routes door Vlaanderen en Wallonie bestrijken een grote landschappelijke variatie. De ervaren fietsroute-auteurs spreken van 45 verschillende landschappen. Alle routes zijn lichte dagtochten, ongeveer de helft daarvan zijn themaroutes. De routes zijn via bewegwijzering aangeduid. Elke route bevat een kaartje en een routebeschrijving, praktische fietsinformatie, maar vooral veel achtergrondinformatie over alles wat er op de route te zien is. In dit laatste ligt de kracht van dit boek. Het is daardoor niet alleen geschikt als voorbereiding voor fietstochten, maar ook als kijk- en bladerboek. Door het formaat is het boek niet geschikt om onderweg mee te nemen.
(Biblion recensie, M.L. Wijsman)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsen door de mooiste landschappen van Belgie<br>D. Leroy
Fietsen door de mooiste landschappen van Belgie
D. Leroy

 

 

Alle fietsroutes van Nederland door Bas van der Post
recreatieve dagtochten - lange afstandstochten - thematische routes - fietsvakanties

Paperback | 96 Pagina's | Buijten en Schipperheijn | 2002
ISBN: 9058810690
Omschrijving:
Deze gids zet het overstelpende aanbod van fietsroutes in Nederland op een rij. Alle 3000 routes staan - per provincie - vermeld. De 25 mooiste worden geheel beschreven, compleet met achtergrondinformatie en routekaartjes.
Recensies:
Ideaal voor mensen die eens op een sportieve wijze de mooiste stukjes Nederland willen verkennen.
(Nederlandse Bibliotheekdienst)
Een juweeltje van een gids.
(Dagblad van het Noorden)
Al met al biedt de gids een schat aan informatie voor iedereen die wat voorbereiding in een route wil steken.
(Fiets)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Alle fietsroutes van Nederland
Bas van der Post 

Fietsen langs brouwerijen door R. van den Hoofdakker
een 700 km lange bierroute in afzonderlijke etappes door Nederland, Belgie en Frankrijk

Paperback | 195 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2005
ISBN: 9038915977
Beschrijving:
BelgiŽ is met zijn honderden biersoorten natuurlijk het bierland bij uitstek. Maar ook in Noord-Brabant en Zuid-Limburg en het departement Nord in Frankrijk zijn er vele brouwerijen waar een heerlijk bier wordt gebrouwen.
Een dertigtal brouwerijen wordt in deze gids bezocht. Niet alleen micro-brouwerijen maar ook giganten als Dommelsch en Jupiter worden beschreven. De route loopt langs interessante plaatsen waaronder Hasselt, Valkenburg, Luik, Durbuy, Dinant, Rochefort en Chimay. Buiten deze toeristenoorden vindt de fietser rust op fietspaden en stille wegen en volop natuurschoon.
Recensie:
In dit boek beschrijft de auteur zijn belevenissen tijdens zijn fietstocht langs ca. 35 Belgische en Zuid-Nederlandse brouwerijen. Een zeer beknopte inleiding over bier (ingredienten, productie, stijlen) wordt gevolgd door praktische tips voor een geslaagde fietsvakantie. Het overgrote deel van het boek bevat de beschrijvingen van 14 fietsroutes. Naast informatie over de route wordt vooral informatie gegeven over de bezochte brouwerijen en hun bieren. Bevat een inhoudsopgave, geen register, vele duidelijke routekaartjes, kleurenfoto's, diverse adressenlijsten. De indeling en lay-out van het boek zijn logisch en aantrekkelijk, de inhoud is interessant en wetenswaardig; de stijl is iets kort, maar duidelijk en enthousiast met een prettige dosis humor. Voor bierliefhebbers een interessant boek, voor fietsende bierliefhebbers een must.
(Biblion recensie, Karel Meesters)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsen langs brouwerijen<br>Hoofdakker, R. van den
Fietsen langs brouwerijen
Hoofdakker, R. van den 
Fietsroutes langs kastelen door D. Monch
14 routes langs meer dan 100 kastelen in Nederland 
Paperback | 96 Pagina's | Buijten en Schipperheijn | 2003
ISBN: 9058811115
Recensie:
Dit boekje bevat fietsroutes langs kastelen verspreid over heel Nederland. Na de inleiding over het onstaan en de historie van kastelen volgen 14 mooie fietsroutes voorzien van routekaartje en beschrijving en veel cultuurhistorische informatie. De gemiddelde afstand is 45 km, er wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van bewegwijzerde routes. Iedere route begint en eindigt bij een NS station. Mooie kleurenfoto's maken er een fraai boekje van.
(Biblion recensie, G. Bazuin)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsroutes langs kastelen
D. Monch

 

 

Fietsen met kinderen in Vlaanderen
Paperback | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2005
ISBN: 9020954849
Beschrijving:
De meest kindvriendelijke en veilige fietstochten in Vlaanderen.
Alle tochten zijn lusvormig en kunnen worden ingekort of verlengd.
De achtergrondinformatie is speciaal voor de kinderen geschreven.
Met extra doe- en denkpagina's voor de kids.
Met overzichtelijke routewijzers en -kaarten.
Recensie:
In dit boek staan 15 routebeschrijvingen voor fietstochten in Vlaanderen met kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar. Dat betekent fietstochten met een lengte tussen de 27 en 45 kilometer. De tochten gaan door verkeersluwe of verkeersvrije landschappen en zijn zo ingedeeld dat ze een hele dag kunnen bestrijken, inclusief pauzes en attracties onderweg. De begeleidende tekst richt zich op de volwassenen die de tocht leiden. De routebeschrijvingen zijn duidelijk en voorzien van de nodige praktische fietsinformatie, kaartjes en illustraties. Kleine kleurenfoto's begeleiden de tekst. Het lettertype is vrij klein. Elke route bevat twee pagina's voor de kinderen met onder andere spelletjes, puzzels en vragen die betrekking hebben op de route. Al met al een praktische gids met veel informatie.
(Biblion recensie, M.L. Wijsman)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsen met kinderen in Vlaanderen<br>
Fietsen met kinderen in Vlaanderen

 

 

Fietsen met kinderen in Brabant en Limburg
Wat & Hoe fietsgids

Paperback | 142 Pagina's | Kosmos/Z&K Uitgevers B.V. | Kosmos Reisgidsen
ISBN: 9021537273
Recensie:
DrieŽntwintig fietsroutes, waarvan dertien in Noord-Brabant en tien in Limburg. De lengte varieert van 11 tot 26 kilometer. Op een uitzondering na allemaal rondritten. In iedere route is een kinderattractie opgenomen (speeltuin, zwembad, grotten, kinderboerderij etc.). Voor de fietstochten is gebruik gemaakt van delen van bewegwijzerde routes. Bij iedere route zijn opgenomen: sfeeromschrijving van de fietstocht, een katern met wetenswaardigheden onderweg, een in kindertaal geschreven stukje over de attractie, de openingstijden en entreeprijzen van de attractie, de bereikbaarheid van het beginpunt per auto en openbaar vervoer, een routekaartje met routebeschrijving, adressen van fietsverhuurders, horeca en VVV's. Tevens praktische tips bij het fietsen met kinderen. Mooie speelse vormgeving, veel foto's in kleur, overzichtelijk. Minpunt: het boekje heeft weliswaar een ringbandconstructie maar kan niet in het venstertje van de stuurtas, want de routekaarten zijn rechtop afgedrukt en beslaan bovendien twee pagina's. Kan wel in kaartstandaard. Voor ouders met kinderen tot een jaar of twaalf.
(Biblion recensie, Frank Jansen)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsen met kinderen in Brabant en Limburg<br>
Fietsen met kinderen in Brabant en Limburg

LF-route rond de Domstad
fietsen door de groene omgeving van de stad Utrecht
Paperback | Buijten en Schipperheijn | 2005
ISBN: 9072930282
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

LF-route rond de Domstad

Ronde van Nederland via LF-routes door M. van Bijnen
Paperback | 123 Pagina's | Buijten en Schipperheijn | 2005
ISBN: 9072930274
De Ronde van Nederland bestaat uit zes delen LF-routes: Maasroute (LF3), de Schelde-Rheinroute (LF13), de Noordzeeroute (LF1), de Waddenzeeroute (LF10), de Saksenroute (LF14) en de Midden-Nederlandroute (LF4) Bij elkaar opgeteld betekend dit 1200 km fietsplezier.Deze gids geeft ook achtergrondinformatie als overnachtingsmogelijkheden en bezienswaardigheden. De topografische kaarten hebben een schaal van 1:100000. 
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Ronde van Nederland via LF-routes<br>Bijnen, M. van
Ronde van Nederland via LF-routes
Bijnen, M. van
 

 

Landelijke Fietsroutes (geniet) / 2 Netwerk Zuid
Paperback | Buijten en Schipperheijn | 2005
ISBN: 905881145X
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Landelijke Fietsroutes (geniet)
Netwerk Zuid


 
De internationale LF1 Noordzeeroute door P. Geldhof
fietsen tussen Den Haag, Middelburg, Brugge en Boulogne-sur-Mer

Paperback | 64 Pagina's | Buijten en Schipperheijn | 2001
ISBN: 905881047X
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De internationale LF1 Noordzeeroute
P. Geldhof
 

 

LF 15 Boerenlandroute door Rutger Burgers
fietsen tussen Alkmaar en Enschede

Paperback | 80 Pagina's | Buijten en Schipperheijn | 1998
ISBN: 9072930118
Recensie:
In deze gids wordt een fietsroute beschreven van tweehonderd kilometer lengte. Deze route, verdeeld over zes trajecten, doorsnijdt Nederland van west naar oost. Centraal hierbij staan de landbouw en het agrarische landschap. Dat betekent veel historische en actuele informatie over de verschillende landschappen en agrarische bedrijven onderweg. Daarnaast geeft de gids een schat aan inlichtingen over te bezoeken bedrijven, tal van adressen om te overnachten, toeristische gegevens en relevante fietsinformatie. Door de gedetailleerde beschrijvingen en de praktische toevoegingen, de vele kleurenfoto's en andere illustraties, is deze gids geschikt voor fietser en niet-fietsende belangstellende.
(Biblion recensie, Marlou Wijsman.)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

LF 15 Boerenlandroute 

Handboek voor de fietsvakantie door Frans Timmerhuis 
Paperback | 284 Pagina's | Uitgeverij Elmar | 2005
ISBN: 9038915985
Beschrijving:
Steeds meer mensen kiezen voor een trektocht met fiets en tent. Het past helemaal in de huidige trend van actieve en avontuurlijke vakanties. Bij het fietsen en kamperen ben je bovendien voortdurend buiten, in een vaak mooie en rustige omgeving. Verder is er het aspect van de vrijheid. Met name als je helemaal je eigen route bepaalt ben je vrij om te gaan waarheen je wilt.
Dit boek geeft alle informatie die je nodig hebt om er met fiets en tent op uit te trekken. De inhoud is enerzijds gericht op jongeren, voor wie een fiets/kampeervakantie aantrekkelijk kan zijn vanwege de lage kosten. Anderzijds is er de sterk groeiende groep 30- tot 70-ers die op vakantie wil, volop in de buitenlucht, en hierbij dikwijls kiest voor een betere en vaak prijziger uitrusting.
Wat voor fietsvakantie je ook gaat houden, lange etappes of korte rondjes, op eigen gelegenheid of georganiseerd, in dit boek tref je alle noodzakelijke informatie aan!
Recensie:
In dit zeer handzame boekje laat de auteur, bekend van eerdere soortgelijke boeken, zich weer van zijn beste kant zien: heldere en volledige informatie over werkelijk alles wat nodig is voor een fiets-kampeervakantie. Van de uitrusting, fietsonderhoud, het uitstippelen van een route tot het koken bij de tent (inclusief recepten) en transport met de fiets naar de vakantiebestemming. Daarnaast worden in kort bestek de fietsrelevante gegevens over zo ongeveer alle landen ter wereld beschreven, van Albanie tot China en Burkina Faso en Nepal tot Canada. Voorzien van adressen, accommodaties, verdere literatuurverwijzingen en zwartwitfoto's is dit een ideale gids voor onderweg en tijdens de voorbereiding van de fietsvakantie.
(Biblion recensie, M.L. Wijsman)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

 Handboek voor de fietsvakantie<br>Frans Timmerhuis
Handboek voor de fietsvakantie
Frans Timmerhuis 
De ronde van Nederland door Paul Vreuls
langs de grens met Paul Vreuls. 2004 km fietsavontuur in elf etappes
Paperback | 132 Pagina's | Willems Adventure publ. | 2004
Recensie:
Behalve fietsgids is dit boek ook een poetisch verhaal vol overdenkingen en bijzondere waarnemingen. Er wordt stevig gefietst, geen museum wordt overgeslagen en veel plaatselijke dichters worden geciteerd. De auteur (Trouw, Op Pad) is intussen op zoek naar de diepere waarheid die hem af en toe in ontmoetingen met bewoners wordt geopenbaard. 'Het fietsen wordt tot de kern terugggebracht', maar het rondje Nederland is desondanks verre van zweverig en vooral een aanmoediging om de eigen weg te volgen en met eigen ogen naar Nederland te kijken. Dus geen exact uitgewerkte routebeschrijvingen (via LF-routes echter wel mogelijk!), maar mede dankzij een aanstekelijke pen, uitmuntende foto's in kleur en relevante nuttige informatie plus literatuurlijst een enthousiasmerend boek voor wie in alle rust en met veel tijd de grenzen wil verkennen. Een boek dat hoog boven alle fietsgidsen uitsteekt qua schrijfstijl, verzorging en inhoud. Een verademing!
(Biblion recensie, M.L. Wijsman)

Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De ronde van Nederland<br>Paul Vreuls
De ronde van Nederland
Paul Vreuls 
Fietsgids Zuid-Nederland door W. Kuipers
Paperback | 190 Pagina's | Terra - lannoo, Uitgeverij | 2000
Recensie:

Twintig mooie fietsroutes in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg waarvan de afstanden variŽren tussen de 25 en 59 km. Aangegeven wordt of de route geheel of gedeeltelijk is bewegwijzerd, wat voor soort wegen er zijn (verhard of onverhard), gegevens over fietsverhuur, VVV's en toeristische informatie, en andere nabij gelegen routes die je kunt combineren om je route uit te breiden. De auteur is verslaggever van de regionale kranten uit deze provincies en geeft bij elke route een beknopte en duidelijke beschrijving van het landschap, de cultuur en de geschiedenis. Het handzame boekje (12x21 cm.) is voorzien van eenvoudige routekaarten en dito beschrijvingen.
(Biblion recensie, G. Bazuin)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

 Fietsgids Zuid-Nederland<br>Kuipers, W.
Fietsgids Zuid-Nederland
Kuipers, W. 
Mountainbike routegids door S. Janssen
Paperback | 136 Pagina's | ANWB Media B.V. | 2003
De achtenvijftig tochten over speciaal voor mountainbikes aangelegde paden gaan door heel Nederland, met uitzondering van Groningen, en variŽren in lengte van 3 tot 90 kilometer. Elke route is voorzien van een globale beschrijving van de tocht, compleet met moeilijkheidsgraad (van zeer eenvoudig tot heel pittig), routekaartje en alle relevante gegevens om de tocht op de fiets goed te volbrengen. De rijtechniek, de gedragsregels bij het mountainbiken en het onderhoud komen voldoende aan de orde. Dit gidsje is daardoor en door de instructieve foto's, nuttige adressen, andere verwijzingen en duidelijke routekaartjes een zeer volledig boekje over mountainbiken. Eigenlijk wordt hier in zeer beknopt bestek heel veel over mountainbiken verteld. Een boekje waar een mountainbiker van elk niveau mee uit de voeten kan! Met 18 routes uitgebreide en geactualiseerde editie.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Mountainbike routegids
S. Janssen 
Fietsvakanties dicht bij huis door P. Maes
Paperback | 346 Pagina's | Terra - lannoo, Uitgeverij | 2003
Recensie:

In 'Fietsvakanties dicht bij huis' worden suggesties gegeven voor zeventien meerdaagse fietstochten in Nederland (vier stuks), BelgiŽ en Luxemburg (vier), Frankrijk (vier), Engeland (twee) en Duitsland (drie). Vier keer worden tochten vanuit een standplaats beschreven, dertien keer betreft het een rondtocht. De meeste tochten duren drie of vier dagen en er wordt gemiddeld zo'n vijftig kilometer per dag gefietst. In een handig overzicht, voorin het boek, wordt per fietstocht onder andere aangegeven hoe zwaar de tocht is, door welk landschap de tocht gaat en of de fietstocht geschikt is voor kinderen. Alles wat je nodig hebt om zelf zo'n tocht de organiseren, staat in het boek. Bij elke tocht vind je logiesadressen, een routekaart, de routebeschrijving en adressen en websites voor verdere informatie.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

 Fietsvakanties dicht bij huis<br>P. Maes
Fietsvakanties dicht bij huis
P. Maes 

Fietsen in de grensstreek ten zuiden van Vlaanderen W. van Loock
15 verrassende fietstochten net onder de taalgrens

Paperback | 120 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2004
ISBN: 902095489X
Beschrijving:
15 lusvormige tochten in de mooiste fietsgebieden net onder de taalgrens.
Op een boogscheut van Vlaanderen en toch verrassend onbekend.
Van Le pays blanc rond Doornik over het Roman PaÔs in Waals-Brabant tot Luiks. Haspengouw en het Natuurpark van de Mťhaigne.
Met verschillende RAVeL-trajecten en parcours over rustige jaagpaden.
Met overzichtelijke routewijzers en -kaarten.
Recensie:
In dit boekje zijn 15 fietstochten langs de Belgische taalgrens uitgezet en beschreven. De tochten van 33 tot 63 km gaan door zowel Nederlandstalig Vlaanderen als door Franstalig Wallonie. De nadruk ligt op Wallonie waarin ook vier routes zijn opgenomen die uitsluitend in deze regio zijn uitgestippeld. Elke tocht begint met feitelijke informatie over lengte, begin-/eindpunt, eet- en drinkgelegenheden, gevolgd door een nauwkeurige routebeschrijving. Deze wordt afgewisseld door informatie over bezienswaardigheden ter plaatse en bovendien voorzien van een wegwijzer en een tamelijk gedetailleerde fietskaart, compleet met locatiekaart. Van de 15 routes zijn er 9 volledig bewegwijzerd, terwijl ongeveer de helft over verkeers- of autovrije wegen wordt geleid. Een inleiding over de taalgrens, een overzicht met kaart van alle fietstochten plus een legenda voor de lokale kaartjes gaan vooraf aan de eigenlijke fietsroutes.
(Biblion recensie, Dr. J. Kroes)
Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsen in de grensstreek ten zuiden van Vlaanderen<br>W. van Loock
Fietsen in de grensstreek ten zuiden van Vlaanderen
W. van Loock 
Groot fietsboek Ardennen door J.P. Legros
Paperback | 310 Pagina's | Terra - lannoo, Uitgeverij | 2001
Recensie:

Deze veertig niet-bewegwijzerde fietsroutes zijn gesitueerd in de Waalse provincies Luxemburg (16), Namen (12), Luik (10) en Henegouwen (2). De afstanden variŽren van 21 tot 52 kilometer. Vergeleken met eerdere fietsroute-uitgaven van Lannoo zijn enkele verbeteringen aangebracht in de opzet. Zo is het routeschema veel overzichtelijker in beeld gebracht. Op de linkerpagina een zwartwitkaartje met in rode lijn de route, op de rechterpagina een 'wegwijzer' met aanwijzingen waar men af moet slaan. Bij de routes door de provincies Luxemburg, Namen en Henegouwen gebeurt dat door kilometerstanden, bij de provincie Luik vreemd genoeg niet. Verder worden bij 'nuttige adressen' niet alleen VVV's en bezienswaardigheden genoemd, maar ook overnachtingadressen. Nieuw is ook het stersysteem, waardoor bij iedere route een moeilijkheidsgraad is aangegeven. Los van de 'wegwijzer' staat bij iedere route een uitgebreide tekst met achtergrondinformatie over de plaatsen die men passeert. In die tekst staan overigens ook routeaanwijzingen, wat nogal overbodig aandoet, gezien de eerder genoemde 'wegwijzer'.
(Biblion recensie, Frank Jansen)
 Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Groot fietsboek Ardennen<br>Legros, J.-P.
Groot fietsboek Ardennen
Legros, J.-P.

 

 

Fietsen in de Vogezen door Alex Polfliet
beklim de cols in je achtertuin
Paperback | 134 Pagina's | 2005
ISBN: 9054667370
Beschrijving:
Deze gids is het sluitstuk van een trilogie Tour de France voor fietstoeristen. Dit drieluik moet je in staat stellen om jaarlijks met kennis van zaken de cruciale punten van de Ronde van Frankrijk te analyseren. Of meer nog: zťlf met je rijwiel te verkennen.
 Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsen in de Vogezen<br>Alex Polfliet
Fietsen in de Vogezen
Alex Polfliet
 

 

Fietsen in de Franse Alpen door Alex Polfliet
beklim de cols uit de Tour

Paperback | 157 Pagina's | 2004
ISBN: 9054663766
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Mening klant bol.com:
Het boekje geeft een erg goede weergave van de verschillende mooie, roemruchte alpencols. Tips zijn niet uit de lucht gegrepen. Een must voor de onervaren en ervaren klimgeit.
 Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsen in de Franse Alpen
Alex Polfliet
Fietsen in de Pyreneeen door Alex Polfliet
voor koersfiets en mountainbike

Paperback | 175 Pagina's | 2004
ISBN: 9054664460
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Mening klant bol.com:
Deze fietsbelg is goed op de hoogte van de (bekende) Pyreneeencols uit de Tour de France en tapt aan de lopende band hilarische verhalen met licht Vlaams accent. Verder enige toeristische informatie. Deze gids bevat niet het detail van de officiele atlassen van Altigraph (4 stuks maar liefst voor de hele Pyreneeen), maar tenzij je van elke kilometer het laatste halve procentje wil weten is dit qua prijs/kwaliteit/volume zeker een aanrader.
 Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

Fietsen in de Pyreneeen
Alex Polfliet

De kale berg  door L. Reurings. & Willem Janssen Steenberg
op en over de Mont Ventoux

Paperback | 236 Pagina's | De Bezige Bij | 2004
ISBN: 9060055225
Beschrijving:
Een van de meest tot de verbeelding sprekende natuurfenomenen van de wereld is de Mont Ventoux. Deze legendarische kale berg vormt al decennia lang het decor voor tragiek en heroÔek, afzien en triomf en roept bij duizenden mensen het verlangen op om hem te bedwingen, te voet of per fiets, soms koste wat het kost. Hij duikt op in dromen die maar al te vaak omslaan in nachtmerries, maar kan ook de levens van hen die de top halen voorgoed veranderen.
In 'De kale berg'. Op en over de Mont Ventoux staan niet alleen de mooie verhalen van doodgewone laaglanders die de berg hebben bedwongen, maar ook het hele traject dat ze hebben afgelegd voordat ze aan de beklimming konden beginnen. Het boek bevat trainingsschema's en uitgebreide informatie over materiaal, flora en fauna, de omliggende dorpen en stadjes, en zelfs overnachtingsmogelijkheden. Daarnaast is er ruimte voor de manier waarop de berg in de literatuur is bezongen en is er een apart hoofdstuk gewijd aan Tommy Simpson, de renner die op de Mont Ventoux het leven liet.
`N'est pas fou qui monte au Ventoux, mais est bien fou qui y retourne,' aldus de ProvenÁalen : je bent niet gestoord als je de Ventoux beklimt, maar wel als je dat nog eens doet. De kale berg is een must voor iedereen die de onbedwingbare neiging voelt de berg der bergen te beklimmen, en voor hen die het al eens gelukt is en jaar na jaar blijven terugkeren.
Recensie:
De Zuid-Franse Mont Ventoux, gelegen aan de rand van de Provence, spreekt tot de verbeelding en boezemt ontzag in bij zowel profwielrenners als fietstoeristen. De kale top, de vaak verzengende hitte, de forse wind en de steile klim maken deze berg anders dan andere te befietsen bergen. Daarom is een heel boek gewijd aan die ene berg. De auteurs beschrijven de Mont Ventoux in al zijn facetten, zoals de historie, de drie wegen naar de top en de boeiende omgeving. Natuurlijk is er een hoofdstuk gewijd aan Tom Simpson, die in de Tour de France van 1967 stierf op de desolate helling van de Ventoux. Maar ook trainingsschema's en tips voor de klim naar boven. Daarnaast bevat dit wielerboek persoonlijke klimervaringen van Nederlandse en Belgische wielertoeristen, alsmede een literatuurlijst en adressen van campings, hotels en VVV's. In deze uitgebreide herdruk zijn de toeristische gegevens geactualiseerd, en zijn nieuwe fietsroutes en tips opgenomen. Enkele hoofdstukken zijn uitgebreid; ook zijn de Tourgegevens uit 2002 verwerkt. Met name gericht op liefhebbers van de wielersport brengen de beide fietsende auteurs in bewonderend proza een ode aan deze imponerende, bijna mythische berg. Meer informatie over deze editie is te vinden op www.dekaleberg.nl.
(Biblion recensie, Redactie)
 Bestel online
Bestel hier dit boek
op de site van
Bol.com!

De kale berg<br>Reurings, L.
De kale berg
L. Reurings

 

 
 

Start: mei 2005 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020